O nama

MI SMO JATA GROUP
Naša najveća vrijednost su naši zaposlenici i dugogodišnje iskustvo u građenju i održavanju cesta. Danas, „JATA GROUP“ je jedna od najvećih BiH kompanija u oblasti niskogradnje. Poduzeće danas posjeduje dvije asfaltne i betonske baze stacionirane u Srebreniku i Zenici, kamenolome Orlova Klisura u Srebreniku i Široke Stijene u Zenici, te velik broj transportnih sredstava.
NAJBOLJI KVALITET
Koristimo najbolje materijale i najnovije tehnologije, stoga smo sigurni u kvalitetu poslova koje obavljamo. Naše iskustvo i dugogodišnji rad u ovom području dokazuju da je to istina.
Tko smo mi

JATA GROUP

Kada je 1985. Ibrić Hamzalija, osnivač i vlasnik poduzeća JATA GROUP, krenuo u poslovni poduhvat, teško je mogao predvidjeti da će jednog dana upravo njegova kompanija graditi prvu dionicu autoputa u Bosni i Hercegovini.

Svoj poslovni put je započeo spomenute godine sa M.P. Ibrić kao mješovito poduzeće za transport i trgovinu. Do 1992. na ovim prostorom, M.P. Ibrić je postao prevoznik uglednih firmi u bivšoj Jugoslaviji, kao što su „TAS“ – tvornica automobila Sarajevo, „INA“ – Industrija nafte Zagreb, „ELAN“ – tvornica nautičke i skijaške opreme, „HAK-SODASO“ – hemijska industrija Tuzla itd.

1995. godine, M.P. Ibrić izrasta u respektabilnu transportnu kuću, koja prevozi 2.500.000 litara bijele i 1.000 tona crne robe mjesečno. Iste godine utemljen je i sektor niskogradnje, te firma ubrzo počinje svoj prvi posao u ovoj oblasti.

JATA GROUP DANAS

Danas, „JATA GROUP“ je jedna od najvećih BiH kompanija u oblasti niskogradnje. Posjedujemo dvije asfaltne i betonske baze stacionirane u Srebreniku i Zenici, kamenolome Orlova Klisura u Srebreniku i Široke Stijene u Zenici, te velik broj transportnih sredstava. Trenutno zapošljavamo preko 250 radnika.

Osnovne djelatnosti društva su niskogradnja, proizvodnja i transport. Uz izgradnju cesta, fokusirani smo i na održavanje. Naša kompanija u sklopu redovnog i zimskog održavanja održava 300 km magistralnih i 50 km kantonalnih cesta. U sklopu proizvodnje možemo ponuditi sve vrste asfalta, a vlastiti kamenolomi kvalitetan kamen.

MISIJA

Naša najveća vrijednost su naši zaposlenici i dugogodišnje iskustvo u građenju i održavanju cesta. Svoje poslovanje razvijamo kroz samostalni razvoj poduzeća i transparentan odnos sa kupcima, poslovnim partnerima i zajednicima sa kojima poslujemo.

VIZIJA

Naša vizija je postati vodeća domaća kompanija u pružanju cjelovite i kvalitetne usluge proizvodnje i izgradnje cestovne infrastrukture, ugovaranjem novih poslova i prodorom na nova tržište, a sve na osnovama tradicije, znanja, konkurentnosti i pouzdanosti.

ŠTA NAS ČINI DRUGAČIJIMA OD OSTALIH?

Duga tradicija

Sa 30 godina rada na tržištu, "JATA" je jedno od prvih privatnih preduzeća ove vrste, utemeljeno na ovim prostorima.

Neupitan kvailtet

Kruna i definitivan dokaz sposobnosti "JATA"-e je gradnja prve BH dionice autoceste Jošanica-Podlugovi. Ovim projektom, "JATA" je zbog visoke razine postignute kvalitete, sebi osigurala mjesto među najboljima.

ZADOVOLJSTVO KLIJENATA

Naša odgovornost i obaveza je dovršavanje projekta na vrijeme, i u definisanom budžetu.

PREDANOST RADU

Naš moto je uspjeh kroz partnerstvo. Nakon 1035 završenih projekata, naši partneri imaju samo najljepše riječi za nas.

ISPUNJENA OČEKIVANJA
Tokom svog rada pratili smo svoju posvećenost klijentima u pružanju najboljih usluga i prikazivanju rezultata visoke klase.
NAJBOLJI KVALITET

Koristimo najbolje materijale i najnovije tehnologije, stoga smo sigurni u kvalitetu poslova koje obavljamo. Naše iskustvo i dugogodišnji rad u ovom području dokazuju da je to istina.

SIGURNOST NA PRVOM MJESTU
Sigurno radno okruženje zahtijeva dobro planiranje, predanost i potpunu svijest o sigurnosti. Potrebno je shvatiti da je, pored kvaliteta, sigurnost naša glavna misija.

Naš tim

Direktor Jata Group: Almir Ibrić
Tehnički direktor: Mehmed Sabirović
Sektor financija: Said Kikić
Sektor niskogradnje: Seid Ibrić
 

Sektor proizvodnje: Kemal Hasanović
Sektor transporta: Mustafa Ibrić
Sektor održavanja: Meša Smajlović
Sektor komercijale: Edis Dizdarević